Kiropraktik och Fysioterapi

En kiropraktor arbetar med en rad olika tekniker för att komma åt smärtande leder och muskler.

Kiropraktik

Bakomliggande orsaker

Ca 80% av alla människor får någon gång ont i ryggen och kan behöva professionell hjälp. Orsaken kan vara låsningar i kotleder eller muskelspänningar efter en fysisk skada eller känslomässig stress. Våra leder och muskler reagerar på både fysiska och känslomässiga orsaker även efter lång tid. Du kan ha slagit ryggen eller svanskotan i skridskoisen då du var barn, smärta och besvär kan återkomma 25 år senare. Eller lever du kanske i en stressig miljö som leder till spända axlar och nacke.

Behandling

Kiropraktisk behandling innebär att med lätt justering mellan t.e.x kotor i ryggraden eller någon annan led återställa inskränkt rörlighet för att åtgärda obalanser i leder och muskulatur. En justering är i regel helt smärtfri och efter justeringen kan kroppen kännas lättare och rörligare. Ibland kan ömhet uppkomma som behandlingsreaktion men går vanligen över efter ett par dagar.
Mjuk kiropraktik och fysioterapi kombinerat med massage är en viktig hjälp för att komma till rätta med muskel -och ledproblem, då är kiropraktisk kraniosakral mobilisering en bra mobiliseringsmetod.
Många människor känner rädsla inför en kiropraktisk ledmanipulation för att det vanligtvis hörs ett knäppande ljud under justeringsögonblicket. Jag använder i första hand kraniosakral kiropraktisk mobilisering, då den upplevs fjäderlätt, mycket mjuk och avslappnande. Resultatet blir i många fall bättre.

0_0_0_0_180_135_csupload_69554317

Laser

Behandling av smärta i ryggrad och muskulatur kan behöva kompletteras med laser för att snabbt sänka smärtnivå och inflammation. Läs vidare på sidan om "Muskellaser"

0_0_0_0_169_147_csupload_69554481

Kraniosakral mobilisering

Dysfunktioner i ryggrad och muskulatur kan ha fysiska och känslomässiga trauman som orsak till smärta. För många människor är Kraniosakral kiropraktisk mobilisering en bra behandlingsform för att komma till rätta med både fysiskt och känslomässigt bakomliggande trauman.
Mer information under sidan Kraniosakral mobilisering.

Kiropraktik och Fysioterapi

Sök